Home Page Bens Web
 
NAVIGATIE


Omhoog
Zwembad
De schuren
De steen
Sportveld
 

 

 

Bungalowpark Cantecleer

 

Home  |  Zoeken  |  Contact  |  Site index

 


Het park

 

Bensweb > Bungalowpark Cantecleer > Het park
     

Bungalowpark Cantecleer is sinds 1953 gelegen midden in de bossen op een deel van het voormalig landgoed "De Hooge Hoenderberg", nog geen 10 km ten zuiden van Nijmegen, in een vrij onbekend dus zeer rustig gebied op de rand van een grotendeels beboste hoogvlakte die tussen Groesbeek en Mook overgaat in het bekende Reichswald, dat tot diep in Duitsland doorloopt.

Cantecleer is een haan uit de verhalen van Reinaert de Vos, aan welke historie ook de namen van alle bungalows zijn ontleend. Alle bungalows werden voorzien van de beeltenis van het dier waaraan hun naam was ontleend. Zo is er een bungalow Reinaert de vos, die dus ook een beeltenis van de vos heeft. Verspreid over het 90.000m2 eigen bosterrein stonden oorspronkelijk rond het hoofdgebouw op onderlinge afstanden van ca. 30 meter 24 vrijstaande witte bungalows. De bungalows waren van steen en met pannen bedekt. Er waren huisjes van 4, 6, 8, 10 en 14 slaapplaatsen.

Zeventien bungalows werden in de periode 1953-1957 gebouwd en in de jaren 1961, 1962 en 1963 werden er nog eens zeven bijgebouwd. In de 70-er jaren werden ca. 35 staanplaatsen gecreŽerd ten behoeve van stacaravans, aan de oostelijke zijde van het terrein. In 1980/81 werden er 6 modernere bungalows gebouwd die meer beantwoordden aan het hedendaags comfort en inrichting en brachten het totaal op 30 bungalows. Hoewel zij wel een naam kregen volgens het verhaal van Reinaert de Vos kregen de huisjes geen beeltenis van het dier waaraan zij hun naam ontleenden en werden niet wit geschilderd. De oorspronkelijke huisjes hadden vroeger allemaal gaskachels, maar een deel van de bungalows werd in de 70-er jaren voorzien van centrale verwarming.

 
 


Deze website laat zien hoe Bungalowpark Cantecleer vroeger was.           
Deze site is gemaakt door Ben J. Hilgers en pagina is laatst bijgewerkt
op 04.07.2006
Oud vakantieparkgangers, bewoners en Groesbekers schrijf a.u.b. in het gastenboek.
        

 
 

Home  |  Zoeken  |  Contact  |  Site index