Home Page Bens Web
 
NAVIGATIE


Omhoog
 

 

 

Bungalowpark Cantecleer

 

Home  |  Zoeken  |  Contact  |  Site index

 


Waarom?

 

Bensweb > Bungalowpark Cantecleer > Waarom?
     

ben.jpg (10048 bytes)U zult zich misschien afvragen, waarom ik nu zo speciaal dit bungalowpark op mijn website zet. Belangrijkste reden is dat ik hier zo dierbare herinneringen aan heb, die nu op deze site een plaatsje krijgen op een heel eigen en voor mij bijzondere manier. Ik zal vermoedelijk zelf wel de trouwste bezoeker zijn van dit deel om zo af en toe even weg te zwijmelen bij die fijne jeugdherinneringen.

Mijn vader zat in het onderwijs en dat gaf het voordeel dat we elke schoolvakantie op vakantie konden. Vanaf dat ik nog heel klein was gingen wij dus naar dit vakantiepark wat mijn ouders hadden ontdekt. Eerst met een klein dafje en later met een iets grote Volvo. Soms ging er een kist met spullen vooruit om te zorgen dat we genoeg kleding etc. hadden. Bossen en de vrijheid en schoonheid van de natuur is me dus met de paplepel ingegoten en mijn hang naar de bossen kent hier dan ook zijn 'roots'. Deze pagina's over dit park geven mij dan ook een uitgesproken kans om dit alles te structureren en te herbeleven.

Het Bungalowpark Cantecleer is in de afgelopen jaren dan ook verandert. Het park dat zijn oorsprong kent in de jaren 50 en 60 is een deel van zijn glans verloren en heeft het moeilijk gehad hier invulling aan te geven. Een deel heeft te maken met verouderde interieur van de bungalows, die een groot deel van de tegenwoordige vakantiegangers niet aanspreekt en moeilijk kan concurreren tegen de grotere luxe van de tegenwoordige vakantiebungalows. Een ander aspect is de soort bedrijfsvoering. Het runnen van een klein park is relatief kostbaar en is veel lucratiever met grotere aantallen bungalows. Het vervelende is nu juist dat het klein aantal redelijk ver van elkaar liggende bungalows nu zo zo bijzonder maakt. Het pachten van ruimtes voor stacaravans aan de westrand eind jaren 70 bracht uitkomst, doch de bezetting van de huisjes buiten de vakanties bleef teruglopen. Begin jaren 90 werd het park deels ingericht als asielzoekerscentrum. Ook werden een groot aantal metalen caravans bijgeplaatst om extra opvang moelijk te maken. De houten stacaravans aan de westrand bleven gewoon in gebruik als vakantiewoning. De mogelijkheid om de bungalows samen met de nieuw geplaatste metalen caravans te kunnen verhuren moet een uitkomst zijn geweest voor het voortbestaan van het bungalowpark.

 

bullet

juli 2000

Via via is mij ter oren gekomen dat het bungalowpark vanaf 2001 weer als vakantiepark in gebruik genomen zal worden. Ik ben benieuwd, want als dat zo is dan zal ik zeker weer eens een weekje op het park willen doorbrengen.

bullet

mei 2001

Via een van de bezoekers van de website is mij ter ore (in het andere oor) dat de bungalows per 1 juli 2001 zullen worden gerenoveerd en worden verkocht.

 
 


Deze website laat zien hoe Bungalowpark Cantecleer vroeger was.           
Deze site is gemaakt door Ben J. Hilgers en pagina is laatst bijgewerkt
op 04.07.2006
Oud vakantieparkgangers, bewoners en Groesbekers schrijf a.u.b. in het gastenboek.
        

 
 

Home  |  Zoeken  |  Contact  |  Site index