Home Page Bens Web
 
NAVIGATIE


Omhoog
 

 

 

Bensweb

 

Home  |  Zoeken  |  Contact  |  Site index

 


Nieuws

 
 

Nieuwe domeinnaam

Zoals u in het bericht van 15 april j.l. hebt kunnen lezen, heeft Tripod Nederland zomaar eensklaps zonder enige berichtgeving vooraf haar HomePage domeinnamen veranderd en, wat nog vervelender is, de FrontPage ondersteuning gestopt. Hierdoor was het voor mij niet meer interessant om het hele nieuwe traject van opnieuw aanmelden bij alle zoekmachines en directories op het vernieuwde adres van Tripod Nederland te doen. Ik heb mijn heil gezocht bij Tripod Internationaal en Bensweb is vanaf heden te vinden op http://bens-web.tripod.com. Ik zal nu na het herstylen van de belangrijkste pagina's mijn web opnieuw gaan aanmelden bij de zoekmachines en directories (6 mei 2002)

Webontwerp aangepast

Vanaf heden worden alle pagina's van dit web in een andere vernieuwde vorm gegoten. Ik was de toch wat gekunstelde blokjes knoppen, die zo typisch FrontPage zijn, een beetje zat en wilde een wat professioneler ontwerp. Ik ben zeer tevreden met het ontwerp. Nu is nog belangrijker dat er ook tevreden mee bent. Mail uw op- en aanmerkingen dan ook of laat een berichtje achter in het gastenboek (5 mei 2002).

Tripodnet veranderd zomaar haar domeinnamen

Sinds begin deze maand met Pasen leek deze website tot 15 april van het web verdwenen. Wat blijkt, Tripod.Lycos heeft zonder enig bericht de hompages van duizenden mensen veranderd van http://members.tripodnet.nl naar http://members.lycos.nl. Het duurde twee weken eer zij de website bezoekers konden doorschakelen van de oude locatie naar de nieuwe locatie. Wat nog erger is, althans voor deze website: dat Frontpage niet meer ondersteund wordt. helaas betekend dat dat een aantal functionaliteiten niet meer werken, zoals zoeken en ook het gastenboek. Helaas ben ik daarom genoodzaakt een andere provider te zoeken, wat zeer pij lijk is, omdat het heel wat maanden gekost heeft mijn websitepagina's via zoekmachines en andere websites vindbaar te maken. (15 april 2002).

Start engelstalige site van de Toetanchamon subsite

De pagina's over Toetanchamon's grafschilderingen hebben de grootste belangstelling. Vandaar dat ik besloten heb deze subsite ook in het Engels te vertalen en op een aparte site te publiceren. Ik heb de site ondergebracht bij geocities en wel via http://www.geocities.com/tutankhamun_wp/index.htm. Momenteel is slechts de startpagina vertaald maar voor het einde van het jaar hoop ik de gehele site te hebben vertaald (4 oktober 2001).

Domeinnaam www.bensweb.nl vrijgegeven

Sinds een aantal weken is mijn domeinnaam www.bensweb.nl vrijgegeven door de nieuwe eigenaren van FREEHOSTING en is deze domeinnaam nu door mij in gebruik genomen. Ik heb 6 maanden proeftijd zodat ik deze domeinnaam nog niet officieel in gebruik neem. Daar de host ook geen FrontPage 2000 support heeft werken een aantal zaken niet goed, zoals het gastenboek. Voorlopig zal ik deze domeinnaam daarom slechts gebruiken om te kijken of het hebben ervan de aanmelding bij zoekmachines positief benvloedt (31 maart 2001).

Toetanchamon subsite bijna klaar

Ik had voor de aardigheid mijn startpagina over de grafschilderingen van Toetanchamon aangemeld bij een aantal zoekmachines. De response was zo groot dat ik besloot snel (in een week!) de subsite af te maken. De informatie had ik al. Ik moest enkel de informatie op het web zetten en wat plaatjes toevoegen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ik hoop u ook. Alleen de zuidwand moet nog, maar de rest is af (5 maart 2001).

Sitestructuur herordend

Vanwege het toenemend aantal webpagina's op mijn site was ik genoodzaakt de verschillende pagina's gegroepeerd in aparte mappen onder te brengen. Dit kan betekenen dat bepaalde pagina's niet meer hetzelfde adres hebben en dus een nieuw adres hebben. Dit geldt echter alleen voor de diep gelegen webpagina's in de derde of vierde laag. Excuses voor het mogelijk ongemak (16 februari 2001).

Eigen domeinnaam wil niet vlotten

Eind januari kreeg in mijn eigen domeinnaam www.bensweb.nl opgeleverd bij FREEHOSTING. Drie dagen later gaan ze failliet en mijn domeinnaam is niet bruikbaar, d.w.z. ik kan geen bestanden uploaden naar de server van Freehosting. Het blijkt dat Freehosting overgenomen is door een ander bedrijf. Vooralsnog blijft het onduidelijk wat er verder met mijn domeinnaam gaat gebeuren (10 februari 2001).

Informatie over olijfbomen toegevoegd

En van de belangrijkste onderwerpen van Het Hof van Gethsemane is verder uitgebreid. Olijfbomen vormen het hoofdbestanddeel van het hof, want de hof dankt zijn naam aan de olijfboomgaard met zijn olijfpers. Ik ben door het uitzoeken meteen een fan geworden van olijven en olijfolie, al ben ik niet dol op olijven en zeker niet de groene. Vandaag kwam ik toevallig een boek over olijven en olijfbomen tegen om m'n weetgierigheid te stillen (30 december 2000).  

HomePage gerestyled

Mijn B.J. Hilgers Homepage heeft een nieuw jasje gekregen. Dit om hem wat interessanter te maken vanuit communicatief oogpunt. Niemand zit als hij op het net zit te zoeken op een leuk praatje waarom iemand een website heeft gemaakt (behalve je directe kennissenkring misschien). Het gros is op zoek naar iets en belandt met een bepaald doel op een webpagina en wil gelijk antwoord op de vragen: Waar ben ik hier en wat kan ik hier vinden? Om hier aan tegemoet te komen heb ik, n plaatjes toegevoegd n het aanspreekniveau iets informatiever gemaakt. Voor herhaalbezoekers heb ik tevens het laatste nieuws in korte vorm vermeld om de mogelijkheid te bieden om hier meer over aan de weet te komen en om te zorgen dat de homepage niet te statisch is. Ook heb ik de B.J. Hilgers Homepage een andere naam gegeven, die al langer als eigenlijke naam werd vermeld in de linker menubalk: Ben's Web (15 december 2000).

Eigen domeinnaam aangevraagd

Mijn hobby, mijn website uitbreiden en onderhouden bevalt me zo, dat ik het toch wel een uitdaging om te proberen een eigen domeinnaam te bemachtigen. Een groot reclamebord vlak bij mijn huis gaf de doorslag. Het was een reclame van www.freehosting.nl waar je als particulier voor een redelijk bedrag een eigen domeinnaam kunt bemachtigen. Ik heb gekozen voor het volgende webadres: www.bensweb.nl, en de eerste 6 maanden zijn gratis en meteen een proefperiode of het bevalt (11 december 2000).

Bezoekersteller weg

De bezoekersteller op de homepage is verdwenen. Dat komt doordat de bezoekersteller toch wel wat amateuristisch is en niet helemaal juiste informatie geeft. Om een goed inzicht te krijgen in het aantal bezoekers die mijn pagina"s bekijken maak ik sinds kort gebruik van de services van NEDSTAT. Dit is een gratis service bedoeld om inzicht te geven in het webbezoek. Op een aantal pagina's zult u vandaar onderaan een klein icoontje in de vorm van een grafiekje aantreffen. Door er op te klikken is de informatie te zien van het bezoek aan de betreffende pagina vanaf de datum dat de teller geplaatst is. De informatie wordt automatisch verwerkt in statistische gegevens zodat ze erg overzichtelijk zijn (11 december 2000).

Bungalowpark Cantecleer klaar!

Door de herfst ben ik sneller dan verwacht begonnen mijn site over Bungalowpark Cantecleer af te maken. Al zal in de toekomst de site nog verder worden uitgebreid maar het hart ligt er. Een ander nieuwtje is dat ik nu ook te zoeken ben met Altavista internationaal, waardoor ik dus nu ook met behulp van een internationale zoekmachine te vinden ben (2 november 2000).

Nieuwe webhost

Al enige tijd kan ik mijn website niet naar mijn webhost (www.geocities.com) uploaden. 'Geocities', mijn oorspronkelijke webhost, is waarschijnlijk zo groot gegroeid dat het niet meer in staat is goede verbindingen tot stand te brengen. Ik heb mijn website aldaar dan ook afgesloten en ge-rerout zodat bezoekers er automatisch worden doorverbonden met mijn nieuwe webadres: http://members.tripod.lycos.nl/bjhilgers. Een groot voordeel is dat dit een Nederlandse webhost is, zodat ook Nederlandse zoekmachines mijn site (hoogstwaarschijnlijk) vanzelf afzoeken. Het spijt me dat dit nu al mijn derde webadres is. Hopelijk houd ik het hier een tijdje uit (13 oktober 2000).

Nieuwe website-structuur

Voor m'n werk ben ik me aan het inlezen over de informatiestructuur en de weetjes en de watjes van het opzetten van een website. Uiteraard leer ik daarmee ook allerlei interessante dingen die ik ook in mijn website kan gebruiken. Het idee van het naamlogo komt ook uit dit boek voort. Het boek is getiteld "Designing Web Usability" en is van de hand van  Jakob Nielsen. Een andere tip die ik erin las was de belangrijkheid van een heldere structuur (architectuur). Ook is het me gelukt om 'vindbaar' te zijn met behulp van de zoekmachine Ilse, op o.a. het trefwoord 'Hof van Gethsemane', waar ik als derde op de lijst kwam. Het is gebleken dat mijn webhost GEOCITIES niet altijd bereikbaar is 's-avonds vanweg de drukte, zodat ik ook voor mezelf om m'n site te testen een tweede webhost heb gezocht, namelijk TalkCity (10 oktober 2000).

Nieuw logo

Ik heb de laatste tijd weinig aan mijn web besteed. M'n grootste frustratie is de moeilijkheid om via zoekmachines gevonden te worden. Het feit dat mijn website gehost wordt door een Amerikaans bedrijf is heer deels oorzaak aan. Een ander probleem is puur technisch van aard. Mijn website host 'geocities' is zo druk bezocht dat technisch niet alles perfect werkt. Dit heeft tot gevolg dat soms mijn tekstbuttons niet met tekst worden weergegeven. Na testen met andere webhostes blijkt toch dat 'geocities' lang geen slechte keus was, en het euvel slechts af en toe optreedt. Reden om weer gewoon de aandacht aan de inhoud te besteden (30 september 2000).

Eindelijk klaar!

Eindelijk is het gelukt om mijn website weer helemaal on-line beschikbaar te hebben, via FrontPage 2000. Dat was geen gemakkelijke klus. De vierkante buttons boven aan het scherm bevatte geen tekst. Na veel proberen en vergelijken bleek, dat de webserver de buttons niet goed aanmaakte. Door ze via een andere directory te overschrijven kon ik de juiste buttons toch beschikbaar krijgen. Ik ben blij dat mijn site weer gewoon op het web zit en hopelijk gaat het vanaf nu goed. Ook het gastenboek doet het nu, zodat u opmerkingen kunt plaatsen die u zelf en anderen kunnen lezen (28 juli 2000).

Overstap naar FrontPage 2000

Vandaag (eigenlijk gisteren al) ben ik overgegaan van FrontPage 98 naar FrontPage 2000. Dat was niet makkelijk, omdat er allemaal HTML-codes van de oude FrontPage door elkaar liepen. Hierdoor heb ik de beslissing gemaakt mijn site helemaal opnieuw in elkaar te sleutelen. Dit kan er voor zorgen dat een aantal webpagina's niet meer benaderbaar of aanwezig zijn. Ik hoop dit met enkele dagen te verhelpen (25 juli 2000).

 
 


Deze website laat zien hoe Bungalowpark Cantecleer vroeger was.           
Deze site is gemaakt door Ben J. Hilgers en pagina is laatst bijgewerkt
op 04.07.2006
Oud vakantieparkgangers, bewoners en Groesbekers schrijf a.u.b. in het gastenboek.
        

 
 

Home  |  Zoeken  |  Contact  |  Site index